اجرا در تلويزيون ميتواند نمايانگر هويت يك جامعه باشد. مجري ويترين يك برنامه تلويزيوني محسوب ميشود كه در مطرح شدن يك برنامه نقش بسيار مهمي دارد. در كنار تفاوتهاي معمول اجرا در راديو و تلويزيون، اجراي تلويزيوني به دليل استفاده از الهمانهاي بصري اثرگذاري خاص خود را دارد.
در صداوسيما جدا از بحث عدم ستارهسازي در حوزه اجرا قوانيني هم درباره مجريان وجود دارد. مثلاً اينكه مجري فقط در يك شبكه بايد اجرا كند. قانون تفكيك مجريان زن و مرد هم چندي پيش مطرح شد و گويا اخيراً با جديت بيشتري پيگيري ميشود.
نقش مهم يك مجري در برنامه تلويزيوني به او اهميت كارش را گوشزد ميكند و در سالهاي اخير برخي از مجريان ما اهميت كارشان را در ساختارشكني دانستهاند. اما اين ساختارشكني هم قيمت دارد و هم تعريف درست. تعريفي كه شايد برخي از مجريان جوانتر به آن آگاهي نداشته باشند و باعث شوند اتفاقي بيفتد كه كار ديگر مجريان را هم تحت تأثير قرار دهد.
ژيلا صادقي در اين زمينه ميگويد: به نظرم اين قانون براي بالا بردن كيفيت برنامهها نيست بلكه براي رعايت مسائلي است كه برخي از مجريان كمتجربه به آن دامن زدند و اصول حرفهاي را رعايت نكردند.
او معتقد است: وقتي مجريان با استاندارد لازم و تخصصي بسيار دقيق و تعريف شده براي اين جايگاه انتخاب شوند قطعاً نگرانيها كمتر است و ميزان خطاها پائينتر ميآيد چرا كه همه ميدانند اين مجري كارش را بلد است و كساني كه مسئوليت نظارت بر مجريان را هم دارند دغدغه كمتري دارند. اين مجري ميافزايد: وقتي انتخاب مجريها براساس رابطه و… باشد بايد منتظر اتفاقات ناخوشايند هم باشيم.
مجري خانه فيروزهاي ادامه ميدهد: بايد ديد واقعاً همه مجريان ما مجري هستند كه اين قانون را برايشان در نظر بگيريم. آيا رويمان ميشود به ژاله صادقيان، شعله قهرماني، گيتي خامنه و… بگوييم كنار يك مجري مرد اجرا نكنيد. بايد بدانيم هر فردي كه جلوي دوربين قرار ميگيرد و حرف ميزند مجري نيست.
صادقي با اشاره به اينكه بايد براساس تجربه و سن كاري افراد اين قانون را لحاظ كرد، ميگويد: وقتي ويترين رسانه دست مجري است پس بسيار زير ذرهبين است و اين وظيفهاش را سنگينتر ميكند. اميدوارم از ابتدا مجرياني انتخاب شوند كه همه جوانب اصولي كار را رعايت كنند.
نظر خود را بنویسید